עוגת שוקולד ללא גלוטן
top of page

עוגת שוקולד ותותים - קינוח גורמה

 

מצרכים:

 

* 1 כוס קמח אורז מלא

* 5 כפות קקאו טבעי

* קורט מלח

* כפית סודה לשתייה

* 1/4 כוס סילאן טבעי

* תפוח מגורד בפומפייה קטנה

* 10-12 תותים מרוסקים עם 1/2 כוס מים בבלנדר

ציפוי:

* כף טחינה גולמית משומשום מלא

* 3 כפות סילאן טבעי

* כפית קקאו טבעי

קישוט:

* כ-20 תותים פרוסים

רוטב:

* כ-10 תותים מרוסקים בבלנדר

 

הכנה:

משמנים תבנית עגולה ונמוכה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה מלח וקקאו. בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים : תפוח מרוסק, סילאן ומיץ תותים. מוסיפים את הרטובים ליבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור למשך 40 דקות. מצננים את העוגה.

מערבבים את רכיבי הציפוי ומורחים על העוגה. מקשטים את העוגה עם פרוסות התותים ומגישים עם רוטב תותים בצד.

בתאבון!

אהבת את המתכון? רוצה לקבל ספר שלם של מתכונים טעימים בריאים מחטבים וקלים להכנה? 

לחצי על הכפתור הירוק כאן למטה.

bottom of page