פסטרמה ביתית
top of page

פסטרמה ביתית לכריך –

מי קונה פסטרמה בסופר?

מצרכים:

* 1 נתח של חזה הודו (רצוי נקבה)
* 1 כף שמן זית לשימון התבנית
מרינדה:
* 1-2 כפות חרדל חלק אורגני
* 2 כפות סילאן טבעי
* 1 כף פפריקה מתוקה
* 1/2 כפית פלפל שחור
* 1/2 כפית מלח

הכנה:
משמנים תבנית. מערבבים היטב את חומרי המרינדה

ומורחים את הבשר. משאירים את הבשר במרינדה לפחות שעה במקרר (עדיף לילה שלם). 
כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר. הבשר אמור להגיע לטמפרטורת החדר. אם הבשר נתן נוזלים במהלך הלילה נפטרים מהם.
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. צולים את הנתח בתבנית בלי כיסוי כ-20 דקות. מכסים את התבנית וצולים 20 דקות נוספות. לאחר 20 דקות בודקים אם הנתח מוכן (אפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנה מהאמצע של הנתח). אם לא, צולים 5 דקות נוספות. חשוב מאוד לא להזגים עם זמן הצלייה אחרת הפסטרמה תצא יבשה ולא עסיסית.

בתאבון!

אהבת את המתכון? רוצה לקבל ספר שלם של מתכונים טעימים בריאים מחטבים וקלים להכנה? 

לחצי על הכפתור הירוק כאן למטה.

bottom of page