

אוסף מתכונים בריאים לחנוכה: סופגניות ולביבות שמותר לאכול - טעים ובריא!
מתכון סופגניות טעימות ובריאות
מצרכים (כ-15 סופגניות):
* 500 גרם קמח כוסמין מלא
* 3/4 כוס סוכר קנים אורגני
* 1 כפית גרידת לימון
* 1 כפית מיץ לימון סחוט
* 3/4 כוס מים
* 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
* 100 גרם שמן קוקוס מוצק (לשים למקרר לקבלת שמן מוצק)
* 1 כף שמרים יבשים
* 2 ביצים
* 1 כפית מלח
* קצת סוכר ענבים או סוכר קוקוס לקישוט
הכנה:
מערבבים את הקמח, סוכר הקנים, השמרים וגרידת הלימון. מוסיפים את המים, והביצים, מיץ התפוזים ומיץ הלימון. לשים את הבצק עד קבלת עיסה אחידה. מוסיפים את שמן הקוקוס ואת המלח. לשים עוד קצת עד קבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה עם מגבת מטבח ומתפיחים כשעתיים. מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי, מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים עוד פעם. מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים כ-25 דקות עד שהסופגניות משחימות. ממלאים במילוי הרצוי ומפזרים קצת סוכר ענבים או סוכר קוקוס מלמעלה.
מתכון לביבות תפוחי עץ
מצרכים:
* 3 תפוחי עץ ירוקים מגוררים
* 5 כפות קמח כוסמין מלא
* 3 כפיות סילאן טבעי (ללא סוכר)
* 1/4 קליפת לימון מגורדת
* 1/4 כפית קינמון
* 1 ביצה
* חופן חמוציות או צימוקים
הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. שמים במקרר כחצי שעה. בעזרת הידיים יוצרים לביבות שטוחות תוך כדי סחיטה של הנוזלים. אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-25 דקות עד השחמה.
מתכון לביבות בטטה וקישואים
מצרכים:
* 1 קישוא
* 1 בטטה
* חצי בצל בינוני
* 2 כפות שמן זרעי ענבים / שמן זית כבישה קרה
* 2 ביצים
* 2 כפות גדושות של קמח חומוס / שיבולת שועל טחונה / קמח אורז מלא
* מלח ופלפל
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. מגרדים את הירקות: בטטה, קישוא ובצל ומערבבים בקערה עם שאר המרכיבים. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות בשמן זרעי ענבים. בעזרת הידיים יוצרים לביבות וסוחטים מעט משאריות נוזלים. מניחים על נייר אפיה ומברישים מעל במעט שמן זרעי ענבים. אופים 35-40 דקות. לאחר 25 דקות הופכים את הלביבות צד וממשיכים לאפות.
מתכון לביבות כרובית וברוקולי
מצרכים:
* 1/2 כרובית מבושלת
* 1/2 ברוקולי מבושל
* 1 ביצה L
* 1/2 כוס קמח שיבולת שועל או קמח אורז או קמח חומוס או קמח כוסמין
* 1 בצל קטן טחון/ מגורד דק
* 1 שן שום כתושה
* חופן פטרוזיליה קצוצה דק
* 3 כפות שמן זית
* תיבול: כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, פלפל שחור.
הכנה:
קוצצים דק את הכרובית ואת הברוקולי, מעבירים לקערה יחד עם כל החומרים ומערבבים היטב. יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים מעט שמן מעל הלביבות.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ-10 דקות נוספות עד להזהבה.
חג אורים שמח ובתאבון!
רוצה להמשיך לאכול טעים ולרדת במשקל?
רוצה לשפר את מצבך הבריאותי ולעלות רמות אנרגיה בגוף?
רוצה לעבור תהליך הרזיה בריא קל וכייפי?
אז לחצי על הכפתור הירוק כאן למטה:


